Prekybos ir pramogų centro „BIG 2“ su gyvenamaisiais namais Klaipėdoje, UAB „Fortum Klaipėda“, medienos perdirbimo įmonės Gargžduose, gyvenamųjų namų kvartalų Klaipėdos rajone, Švėkšnos miestelio inžinerinių tinklų statybos – visi šie projektai neatsiejami nuo jose dalyvavusios UAB „Klaistvita“. „Mūsų vardą išgirdę klientai žino, kad esame patikima, stabili, kokybiškai ir nepriekaištingai paslaugas teikianti bendrovė“, – tiki įmonės vadovai Gintaras ir Virginijus Vitkai.

Šiuose projektuose bendrovė vykdė statybos aikštelių ir inžinerinių tinklų įrengimo bei visus aplinkos tvarkymo darbus. Tai ir yra pagrindinės įmonės veiklos sritys. Stambiausiais bendrovės įgyvendintais projektais, suteikusiais daugybę patirties, įmonės vadovai laiko prekybos ir pramogų centro su gyvenamaisiais namais „BIG 2“ bei „Fortum Klaipėda“ kogeneracinės jėgainės statybą.

Daugiau nei 15 metų patirties

Veiklą 1995 m. pradėjusi individuali įmonė (įkūrėjas Juozas Vitkus) po septynerių metų virto UAB „Klaistvita“, o ji šių metų sausį pradeda skaičiuoti jau 12-us darbo metus. Iki įsikuriant bendrovei, įmonė teikė beveik visas statybų paslaugas – kaip juokauja įmonės vadovai „nuo pamatų iki raktų“. Vis dėlto įkūrus UAB „Klaistvita“ apsibrėžtos pagrindinės veiklos sritys: stambūs žemės darbai, inžinerinių tinklų įrengimas, kelių pagrindų įrengimas ir visi aplinkos tvarkymo darbai. Bendrovės vadovai teigia, kad nuo tų laikų darbų apimtys nuolat augo. Ypač jos padidėjo per pastaruosius kelerius metus. Galbūt įmonės sėkmės priežastis ta, kad tai – šeimos verslas, įmonės vadovai sutartinai žengia į priekį ir priima sprendimus, be to, įmonės sėkmė rūpi visam kolektyvui, ir tai ją dar labiau sutvirtina. Kaip pagrindinį konkurencinį pranašumą G. Vitkus išskiria būtent darnų kolektyvą. „Visi sprendimai priimami ir sprendžiami nedelsiant, stengiamės nesudaryti užsakovams jokių nepatogumų. Išspręsti problemas ir susidoroti su iššūkiais padeda ir tai, kad turime didelę gamybinę bazę, įvairios darbams atlikti reikiamos stambiosios technikos ir nuolat ją papildome“, –kitus įmonės pranašumus vardija pašnekovas.

Ieško naujų rinkų

Pastarąjį dešimtmetį ekonomika neišvengė ir pakilimo, ir recesijos laikotarpių. Įmonės vadovai broliai Gintaras ir Virginijus Vitkai mano, kad pakilimo laikotarpiu reikia atsakingai dirbti ir investuoti, stiprinti įmonės kolektyvą kvalifikuotais darbuotojais. „Jei rinkos situacija krypsta blogyn, manome, kad svarbiausia išlaikyti kvalifikuotų įmonės darbuotojų branduolį“, – sako G. Vitkus. Įgiję patirties Lietuvoje, įmonės vadovai ketina pradėti veiklą ir užsienyje. „Visas įmonės paslaugas koncentruojame vietinėje rinkoje, bet pastaruoju metu gana intensyviai domimės užsienio teikiamomis galimybėmis“, – pasakoja G. Vitkus. Šiuo metu įmonėje baigiami diegti ISO kokybės valdymo standartai sustiprins įmonės įvaizdį ir patikimumą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Mūsų plėtros kryptis viena – auginti bendrovę, didinti pajėgumus, kelti darbuotojų gerovę“, – tvirtina pašnekovas. Šiuo metu UAB „Klaistvita“ tęsia darbus „Fortum Klaipėda“ statybos aikštelėje, kur įgyvendinamas ketvirtasis projekto etapas. Beje, ši bendrovė dalyvavo visuose keturiuose projekto etapuose. Taip pat dirba „Klaipėdos naftos“, „Klasco“ ir daugelyje kitų projektų, kaupdama patirtį ir įrodydama savo kompetenciją.